Η Πολυάννα μεγαλώνει - Porter, Eleanor Hodgman, 1868-1920 (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη / Άγκυρα, 1999)
Η Πολυάννα, η πασίγνωστη στα παιδιά όλου του κόσμου, ηρωίδα του ομώνυμου μυθιστορήματος της Ελεάνορ Πόρτερ, δεν είναι πια το αξιαγάπητο κοριτσάκι, με την τόση αφέλεια, που παίζει "το παιχνίδι της χαράς", όπως της το είχε μάθει ο πατέρας της. Τώρα πια, η μικρούλα Πολυάννα μεγάλωσε. Έχει αποκτήσει καινούριες γνωριμίες, χωρίς ωστόσο να πάψει να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι. Μόνο που τώρα δεν είναι αφελέστατο παιδί, αλλά μια κοπέλα αξιαγάπητη, πάντα γεμάτη ειλικρίνεια και καλή θέληση, που ακτινοβολεί τη χαρά και κάνει όλους γύρω της χαρούμενους και ευτυχισμένους. Μα κι η ίδια είναι χαρούμενη κι ευτυχισμένη και βλέπει ν' ανοίγονται μπροστά της καινούριοι ορίζοντες. Κι η ευτυχία της είναι πιο μεγάλη, γιατί ετοιμάζεται πια να φτιάξει το δικό της "σπιτικό", θεμελιωμένο πάνω σε μια μεγάλη αγάπη. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα, συγκίνηση, καλοσύνη, που έκανε τη φήμη της συγγραφέως του ν' απλωθεί σ' όλο τον κόσμο.