Η μάγισσα η Σουμουτού και οι Δράκοντες - Ψαράκη, Βάσω, 1945- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια, 2009)
Η σοφή μάγισσα Σουμουτού έψαχνε για ένα δράκοντα, που θα τη βοηθούσε στις δουλειές της... Και είχε πολλές, με τα ανακατώματα στα διάφορα φίλτρα της και τη βατραχόσουπά της. Όμως δεν προλάβαινε. Και αποφάσισε, αφού δεν έβρισκε έναν, να τον φτιάξει! Άνοιξε λοιπόν τα σκονισμένα βιβλία της που βρίσκονταν ψηλά στις σοφίτες του κάστρου της, στη βιβλιοθήκη με τις μεγάλες στοές, και έβαλε τα γυαλιά της. Μετά από ώρες έφτιαξε τη μαγική συνταγή και αποφάσισε να ξεκουραστεί...