Το νησί με τους περιστερώνες - Πιζάνη, Άννα (Παγκόσμια Νεανική Βιβλιοθήκη, 1995)
Οι οικογένειες της Μαρίας Χρυσαρά και της Ελένης Αποστόλου ξεκινούν για διακοπές στην Τήνο, το νησί με τους 1.008 περιστεριώνες. Θα μείνουν στο πατρικό σπίτι της Μαρίας και είναι καλεσμένοι του παππού και της γιαγιάς. Τα παιδιά χαίρονται που θα 'ναι παρέα το καλοκαίρι και κάνουν τρέλες. Λαχταρούν την ανεμελιά και τα παιχνίδια, λαχταρούν όμως και την περιπέτεια. Κι αυτή βρίσκεται στα πρόσωπα του Τίμου και του Σίμου. Μέσα στο πλοίο, οι δυο νέοι άκουσα την παρέα να συζητά για ένα θησαυρό κι από εκείνη τη στιγμή δεν ξεκολλάνε από δίπλα τους. Άραγε θα τον βρουν το θησαυρό;