Ηλίας ο Πρόδρομος : Ένα σοβαρό κάλεσμα γι' αυτά που αξίζουν πραγματικά - Γυφτάκης, Γεώργιος (Λόγος, 1996)
Η φωνή του Ηλία αντηχεί δια μέσου των αιώνων, κάνοντας επείγουσα την ανάγκη μέσα στην καρδιά εκείνων που απομακρύνθηκαν από τον Θεό να επιστρέψουν σ' Αυτόν με συντριβή και ταπεινοφροσύνη. Η επιστροφή της καρδιάς ήταν αναγκαία στις ημέρες του Ηλία γιατί θα ερχόταν ο Σωτήρας του κόσμου! Και σήμερα αυτή η μεταστροφή είναι κρίσιμη γιατί ο Βασιλιάς έρχεται. Αν ανταποκριθείτε στην κραυγή του Ηλία για επιστροφή, αν περπατάτε με τον Θεό σ' αυτή τη γενιά, ακόμη κι αν κανένας άλλος δεν ακολουθεί, θα γνωρίσετε τον Θεό κάθε παρηγοριάς, ικανό να παρηγορήσει και να βοηθήσει άλλους μ' έναν αληθινά πνευματικό τρόπο. "Γιατί, καθώς πληθαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας τα παθήματα του Χριστού, έτσι μεγαλώνει ολοένα και η εμψύχωσή μας δια του Χριστού" (Β΄ Κορινθίους 1:5).