Οι δυο τους κι άλλοι δύο - Κοντολέων, Μάνος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι, 1996)
Ένας πατέρας και η κόρη του. Εκείνος γύρω στα σαράντα, αυτή στον καιρό της εφηβείας της. Η μητέρα έχει πεθάνει και πρέπει να μάθουν να ζουν μόνοι τους. Κι ήρθε κάποτε ο καιρός οι δυο τους να γνωρίσουν άλλους δύο.