Το φως του προσώπου σου - Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Μαρία, 1933 (Ελληνικό Βιβλίο, 1973)
“Σημειωθήτω το φως του προσώπου σου επί τον δούλον σου Εμμανουήλ!” Είπε ο ψαλμωδός στην ευχή της Γεννήσεως και εμένα μου άρεσε. Το φως του προσώπου σου είναι η πιο καθαρή μου ποίηση, η πιο ουσιαστική. Γράφτηκε στους οκτώ μήνες που περίμενα ακίνητη να γεννηθεί το παιδί μου. Πάνω σε χαρτοπεσέτες, πάνω σε μικρά τυχαία χαρτάκια. Τίποτα δεν έζησα πιο μαγικό από εκείνους τους οκτώ μήνες που συνομιλούσα μαζί του και το περίμενα να “ευαγγελίσουμε τον κόσμο”.