Ο σαλίγκαρος βγαίνει αμαξάδα : 25 ιστορίες για μικρά παιδιά - Κανάβα, Ζωή Β., 1933- (Γεμεντζόπουλος, 1970)
Οι ιστορίες αυτού του βιβλίου, ανάμεσα στ' άλλα, μιλάνε για τον κυρ σαλίγκαρο που βγαίνει βόλτα με το αμάξι του και ποιους φίλους συναντά και για την κυρα-δασκάλα που αγαπά τα μικρά παιδιά. Βλέπουμε επίσης τη Μαριωρή με το καραβάκι της, το Γιακουμή με τη μπάλα του, τα πέντε όμορφα και πονηρά κουνελάκια και τις ζαβολιές της κυρα-κότας.