Ο λόφος με τους κορυδαλλούς - Κανάκης, Νικόλαος, 1927- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1995)
Μια παράξενη ιστορία από τη νοσταλγική εποχή των παππούδων μας, που έχει να κάνει με πουλιά, χωριά και μικροπολιτείες, τότε που το φιλότιμο ήταν το κύριο στοιχείο στις σχέσεις των ανθρώπων.