Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος 1914-1918 - Ferro, Marc, 1924- (Ιστορία, 1993)
Μακροχρόνιος, οδυνηρός, φονικός, ο Μεγάλος Πόλεμος είδε να αλληλοεξοντώνονται εκατομμύρια άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο ορκίζονταν «πόλεμο στον πόλεμο». Αυτοί οι ίδιοι βρέθηκαν να είναι συμπολεμιστές εκείνων που άλλοτε κατηγορούσαν ότι είναι μιλιταριστές, εθνικιστές, πολεμοχαρείς. Υπήρξαν όμως και εκατομμύρια άλλοι που συμμετείχαν στον πόλεμο από καθήκον, χωρίς να ξέρουν καλά-καλά το γιατί.