Ομήρου Οδύσσεια - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 1989)
Οι περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα κατά την προσπάθεια του να επιστρέψει στην Ιθάκη, μετά τον Τρωικό πόλεμο, παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό. Η υπέροχη εικονογράφηση αλλά και το ευκολοδιάβαστο κείμενο θα γοητεύσει τα παιδιά, καθώς θα βιώνουν τις κακουχίες που πέρασε ο Οδυσσέας για να επιστρέψει σπίτι του.