Φίλοι φίλοι καρδιοφίλοι. Ο Λίνος - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1995)
Η Αθήνα αλλάζει όψη. Γεμίζει πολυκατοικίες. Ο πόλεμος τελείωσε αλλά όλοι γι' αυτόν μιλούν. Στο σπίτι τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι γονείς έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες και δε συμφωνούν. Τα παιδιά όμως έχουν τον τρόπο τους και κυρίως τις φιλίες τους για να ξεπεράσουν κάθε λογής εμπόδια. Όλα μπορούν να είναι ωραία και καλά, εξαρτάται από ποια γωνία θα τα κοιτάξεις.