Το χαμένο πάτωμα - Τσιτσέλη, Καίη, 1926-2001 (Κέδρος, 1984)
Τα δώδεκα κείμενα σε αυτό το βιβλίο γράφτηκαν πρόσφατα, έπειτα από μια μακριά περίοδο σιωπής, που οδήγησε σε μια ριζική αλλάγή κατεύθυνσης. Δεν μπορούν να ονομαστούν ακριβώς διηγήματα, γιατί δεν είναι έργα φαντασίας ή μυθοπλασίας. Είναι μάλλον απόπειρες να μετρηθεί η απόσταση ανάμεσα στις λέξεις και στα πράγματα, ανάμεσα στο λόγο και στον κόσμο. Απεικονόζουν διάφορες φάσεις της περιπέτειας του γραψίματος, της πάλης με τις παγίδες του λόγου και τις σκοτεινές πιέσεις του. Περιπλάνηση μέσα στο λαβύρινθο - ή καλύτερα στον φαύλο κύκλο - της αφήγησης που δίνοντας μορφή στα πράγματα, την ίδια στιγμή τα προδίδει. Το κάθε κείμενο στο βιβλίο αυτό ξεκινάει από ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο όμως στη διαδρομή της καταγραφής του αλλοιώνεται, διασπάται και τελικά ανασυγκροτείται σε κάποια άλλη, αυθαίρετη κατασκευή: σε ένα κείμενο, ένα αντικείμενο αντι του αντικειμένου που ήταν ο αρχικός στόχος της καταγραφής.