Εορταστική Ανθολογία διηγήματος ; Χριστουγεννιάτικες ιστορίες - Dostoyevsky, Fedor Mihajlovic, 1821-1881 (Λογοτεχνία για νέους, 1989)
Ο Ντοστογιέφσκι -όπως συμβαίνει και με ολόκληρο το έργο του- διατηρεί κι εδώ την ιδιοτυπία του σε σχέση με το σύνολο των υπόλοιπων ξένων λογοτεχνών. Ακοίμητος παρατηρητής, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής και μάστορας της αφήγησης, ο μεγάλος Ρώσος κλασικός φωτίζει την εορταστική ατμόσφαιρα μ' ένα φως ολότελα δικό του.