Ερεθισμοί γι' αποδοχές κι αρνήσεις : σελίδες από το ημερολόγιο ενός καλοκαιριού - Δεληκωστόπουλος, Στέφανος Ι., 1933- (Ποικόλα θέματα, 2002)
Η ομορφιά και η ελευθερία περπατούν μαζί στους δρόμους της ανθρώπινης εξέλιξης. Μαζί με την ελευθερία άνθισε και η πιο μεγάλη τέχνη, και αντίστροφα, όπου καλλιεργήθηκαν ανώτερες μορφές ωραίου και ομορφιάς, όπου ευαισθητοποιήθηκε η ανθρώπινη ψυχή και αίσθηση λατρεύτηκε και η ελευθερία... Οι νέες ιδέες. Ποιος φοβάται τις νέες ιδέες; Ιστορικά υπήρχε σε κάθε εποχή ένα κατεστημένο, το οποίο έβλεπε σ' αυτές τον εχθρό του...