Αν όλα τα πιτσιρίκια του κόσμου - Δημόπουλος, Ντίνος, 1921-2003 (Νεανική βιβλιοθήκη / Καστανιώτης ;, 1987)
Ο πατέρας, η μάνα και το παιδί. Μέσα σ' ένα δύσκολο, ακατανόητο κι ωστόσο όμορφο κόσμο. Τα μικροπροβλήματα, οι μικροχαρές, τα παιχνίδια, τα όνειρα για το μέλλον. Κι άξαφνα ο πόλεμος. Εκεί, στην Κύπρο. Κι όλα σκοτεινιάζουν απότομα. Πώς θα βρει το δρόμο του το παιδί μέσα σε τούτη τη μεγάλη ανεξήγητη περιπέτεια;