Σατυρικόν δράμα - Μαρκίδης, Κωνσταντίνος, 1973- (Σύγχρονη Γραφή, 1999)
Έγχρωμο εικονογράφημα (κόμικ) με θέμα την ιστορία της Δράμας. Πρωτότυπη έκδοση που δίνει σε μικρούς και μεγάλους τη μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουν διασκεδάζοντας στοιχεία της τοπικής ιστορίας. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τον κεντρικό ήρωα, τον Σάτυρο, θιασώτη της διονυσιακής λατρείας, στην ελεύθερη περιπλάνησή του μέσα από τα πολύχρωμα τοπία του δραμινού παρελθόντος από την προϊστορική εποχή ως την απελευθέρωση (1913).