Το συνέδριο των ζώων SOS κινδυνεύουμε. Τόμος Β΄ - Βλαχοπούλου, Στέλλα, 1946- (Εστία, 1995)
Οικολογική σειρά για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το καινούργιο στοιχείο της σειράς "Εμείς και η Φύση" είναι η οπτική μέσα από την οποία προσπαθούμε να δούμε το περιβάλλον. Και η οπτική αυτή είναι της "οικολογίας". Μας ενδιαφέρουν δηλαδή οι σχέσεις ανάμεσα στα φυτά, στα ζώα και στον άνθρωπο, και ιδιαίτερα η θέση του ανθρώπου απέναντι στη φύση. Αφού, όπως είναι γνωστό, από την δική του κυρίως επέμβαση εξαρτάται η διατήρηση - ή όχι - της οικολογικής ισορροπίας στον πλανήτη.