Εξουσία, γνώση και ηθική - Foucault, Michel, 1926-1984 (Ύψιλον Βιβλία, 1987)
Οι συνεντεύξεις που παρουσιάζονται πιο κάτω αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγή στον προβληματισμό ενός από τους μεγαλύτερους στοχαστές της εποχής μας. Η μετάφραση της δεύτερης και της τέταρτης έγινε από τα γαλλικά (βλ. De Sartre a Foucault, Vingt ans de grands entretiens dans le Nouvel Observateur, Παρίσι, Hachette, 1984), ενώ η μετάφραση των υπόλοιπων από τα αγγλικά (βλ. P. Rabinow, [ed.], The Foucault Reader, Νέα Υόρκη, Pantheon Books, 1984). Με βάση τα στοιχεία που δίνονται αμέσως μετά τον τίτλο κάθε συνέντευξης ο αναγνώστης μπορεί να βρει τις πρώτες δημοσιεύσεις τους στη βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος και που οφείλεται στον Jacques Lagrange (βλ. Michel Foucault: Du monde entier, Critique, αρ. 471-472, 1986). Επίσης εδώ μπορεί να βρει και τα έργα στα οποία αντιστοιχούν οι αγγλικοί και οι ελληνικοί τίτλοι που αναφέρονται στα κείμενα.