Η Ανάσταση του Χριστού - Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- (Η πρώτη μου Βίβλος / Παπαδόπουλος, 2015)
Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού, δοσμένα σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού. Όταν φτάσαν στον τόπο προσευχής, θέλησε να 'ναι μόνος ο Χριστός και κανένας μαθητής. Ήξερε πως η ώρα του μαρτυρίου πλησιάζει κι ένιωθε την ψυχή του να μουδιάζει. "Η πρώτη μου βίβλος", μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.