Σωκράτης : ο προφήτης της αρχαιότητας - Ζαλοκώστας, Χρήστος Π., 1896-1975 (Νεοελληνική λογοτεχνία, 1991)
Πλατιά βιογραφική σύνθεση και εύληπτη παρουσίαση των ιδεών του κορυφαίου φιλοσόφου, ο "Σωκράτης" του Χρήστου Ζαλοκώστα θεωρήθηκε από την κριτική σταθμός στο είδος του, από τις πλέον υπεύθυνες και εξαντλητικές βιογραφίες που κυκλοφόρησαν ποτέ.