Χαρίσματα και χαρισματούχοι : ανθολογία χαρισματικών εκδηλώσεων. - Σεραφείμ, Μοναχός (Ιερά Μονής Παρακλήτου, 1991)
Οι τρεις τόμοι του έργου αποτελούν μια ανθολογία χαρισματικών εκδηλώσεων, αρχαιοτέρων και συγχρόνων. Καταπληκτικά περιστατικά από βιογραφίες αγίων ή και απλών πιστών, που ευαρέστησαν στο Θεό και αξιώθηκαν να λάβουν τις υπερφυσικές δωρεές Του. Ένα έργο που επιβεβαιώνει την αλήθεια της πίστεώς μας, αποκαλύπτει το μεγαλείο της Εκκλησίας μας, στηρίζει, τέρπει, ωφελεί. Στον πρώτο τόμο ανθολογούνται εκδηλώσεις των εξής χαρισμάτων: του διακριτικού, του διορατικού, του προορατικού, του ιαματικού, του κατά δαιμόνων και του κατά θηρίων. Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τα χαρίσματα των οραμάτων, των θαυμάτων και του μακαρίου τέλους. Ο τρίτος τόμος αναφέρεται σε εκδηλώσεις του χαρίσματος των αρετών.