Από τη Γη στη Σελήνη, ή, Το κανόνι της ειρήνης - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βέρν, 2015)
«Τί ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δεν χρειάζεται πια οπλοποιούς... Ξέρω καλά τη δουλεία μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα' φτιαχνα καλύτερα απ' όλους...» Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα. Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!