Το ημερολόγιο ενός φυτούκλα λυκάνθρωπου : τριχωτός αλλά όχι τρομακτικός - Collins, Tim, 1975- (Εφηβική λογοτεχνία, 2013)
Ο Λουκ Θορπ είναι ένας δεκαπεντάχρονος σπασίκλας. Εννοείται φοβερός στα μαθήματα και ελεεινός στα αθλήματα. Δεν είναι το παιδί που θα περίμενες να ουρλιάζει στο φως του ολόγιομου φεγγαριού! Κι όμως αυτό ακριβώς κάνει -καλυμμένος μάλιστα με τρίχες από την κορυφή ως τα νύχια- καθώς ανακαλύπτει σιγά σιγά την αληθινή του ταυτότητα: έχει γίνει λυκάνθρωπος! Σε αυτό το απίστευτα διασκεδαστικό ημερολόγιο, ο Λουκ περιγράφει τη νέα του ζωή και όλες τις ντροπιαστικές στιγμές που βιώνει στην καθημερινότητά του, καθώς και την εκπληκτική περιπέτειά του, που τον φέρνει σε επαφή με έναν παλιό γνώριμο, τον βρικόλακα Νάιτζελ Μιούλετ. Χωρίς να το καταλάβει, ο Λουκ βρίσκεται μπλεγμένος στην τρομακτική διαμάχη λυκάνθρωπων και βρικολάκων. Θα καταφέρουν ο Λουκ και η αγέλη του να κατατροπώσουν τους αιώνιους εχθρούς τους;