Αρχίζει το ματς : μυθιστόρημα - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1992)
Μέσα από την ιστορία του μικρού Φώτη, στη διάρκεια των εφτά τελευταίων ολυμπιάδων, και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, διαγράφεται έντονα και με πικρό χιούμορ η εικόνα που παρουσιάζει στις μέρες μας το αθλητικό ιδανικό (αν φυσικά μπορεί να ειπωθεί «ιδανικό», έτσι όπως εμφανίζεται πολλές φορές σήμερα).