Η κοίμηση - Χατζόπουλος, Θανάσης, 1961- (Καστανιώτης, 1988)
Δείγμα γραφής: "Άμμος με το σκοτάδι και με τον παφλασμό με μια ελιά αθέατη να εξημερώνει από το κρύο η σκοτεινή κατάνυξη των τόπων πριν απ' το σεισμό την ώρα που συρίζει στη σκηνή του ο κεραυνός να γλύφει ήρεμα ο θάνατος, ένα νερό παλίντροπο νηστεύοντας σαράντα μέρες το αλάτι γλώσσα στο τέλος βρίσκοντας το στόμα της γλυφό".