Η επιχειρησιακή στρατηγική σε μια μόνο σελίδα : τελειοποιήστε το επιχειρησιακό σχέδιό σας με τέσσερα απλά βήματα - Van Eck, Marc (Επιχειρείν : Start-up, 2015)
«Η επιχειρησιακή στρατηγική σε μία μόνο σελίδα Τελειοποιήστε το επιχειρησιακό σχέδιό σας με τέσσερα απλά βήματα» των συγγραφέων Marc Van Eck και Ellen Leenhouts. Το βιβλίο στηρίζεται σε μια μεθοδολογία που είναι γνωστή ως OGSM από το αρχικό γράμμα των λέξεων Objective (=αντικειμενικός σκοπός), Goals (=στόχοι), Strategies (=στρατηγικές), Measures (=δείκτες μέτρησης). Η μέθοδος αυτή συγκεντρώνει σε μία μόνο σελίδα το επιχειρησιακό σχέδιό σας, έτσι ώστε η στρατηγική σας να είναι σαφής, εστιασμένη, εύκολα εφαρμόσιμη και να την μοιράζεστε εύκολα με άλλους. Πρόκειται για ένα βιβλίο περιεκτικό και πρακτικό, πλούσιο σε παραδείγματα, συμβουλές και ασκήσεις και σκοπό έχει να σας βοηθήσει: • Να προσδιορίσετε τους αντικειμενικούς σκοπούς, τους στόχους, τις στρατηγικές και τα σχέδια ενεργειών. • Να δημιουργήσετε ένα πειστικό επιχειρησιακό σχέδιο χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη μεθοδολογία. • Να παρουσιάζετε και να μοιράζεστε τη στρατηγική σας με συναδέλφους και διευθυντές. • Να κοινοποιείτε το σχέδιό σας αποτελεσματικά σε άλλες ομάδες ή τμήματα της εταιρείας σας. Με την ανάγνωση του βιβλίου και την επίλυση των ασκήσεων θα καταστείτε γνώστης αυτού του καινοτόμου εργαλείου στρατηγικού σχεδιασμού. Θα μπορέσετε να τελειοποιήσετε τη σκέψη και τον τρόπο γραφής σας, καθώς και να καταρτίσετε ένα μονοσέλιδο σχέδιο που θα σας δώσει άμεσα αποτελέσματα. Μάλιστα, αυτός ο τρόπος σκέψης και δράσης θα σας βοηθήσει όχι μόνο στην επαγγελματική σας ζωή, αλλά και στην προσωπική και γενικά σε οτιδήποτε για το οποίο χρειάζεστε κάποιο σχέδιο.