Θεωρία λογοτεχνίας : δομισμός και σημειωτική - Μπενάτσης, Απόστολος (Θεωρία Λογοτεχνίας, 2010)
Το βιβλίο «Θεωρία Λογοτεχνίας - Δομισμός και Σημειωτική» έρχεται να καλύψει τις ανάγκες όσων διδάσκουν και διδάσκονται λογοτεχνία, αισθητική, θέατρο και όσων ασχολούνται με κάθε αντικείμενο που έχει σχέση με το λόγο. Το πόνημα αυτό απευθύνεται σε απλούς αναγνώστες, ειδικούς μελετητές, σπουδαστές, κάθε ενδιαφερόμενο για τη λογοτεχνία και κάθε έργο λόγου. Δίνει επίσης απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως: Πώς θα συλλάβουμε το βαθύτερο νόημα ενός λογοτεχνικού έργου; / Πώς προσεγγίζεται ένα νεωτερικό κείμενο; / Τι είναι δομισμός; / Ποια νέα πεδία ανιχνεύει η σημειωτική στη λογοτεχνία; / Τι είναι το Σημειωτικό τετράγωνο και η Σημειωτική των Παθών; / Πόσο και πώς προάγεται η ανθρώπινη σκέψη με την ευρύτερη και βαθύτερη πρόσληψη των έργων του λόγου στην εποχή μας; / Ποιοι δρόμοι θα μας οδηγήσουν στην καλύτερη προσέγγιση, κατανόηση και απόλαυση ενός κειμένου;