Μυθιστορία της αρχαίας ελληνικής μουσικής και των μουσικών οργάνων - Χατζηβασιλείου, Βασίλης Γ., 1947- (Εκδόσεις Κέδρος, 2001)
Πώς δημιουργήθηκαν οι νότες; Ποια ήταν τα πρώτα μουσικά όργανα και πώς ανακαλύφθηκαν; Ποιοι ήταν οι πρώτοι μουσικοί; Πώς διδάσκονταν τη μουσική οι αρχαίοι Έλληνες; Ποιος ήταν ο ρόλος της στην καθημερινή τους ζωή; Πόσο και πώς επηρεάστηκε η ελληνική μουσική από τη μουσική άλλων λαών, και πώς διαδόθηκε; Πώς εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου; Στη Μυθιστορία της αρχαίας ελληνικής μουσικής και των μουσικών οργάνων θα διαβάσετε την απάντηση.