Στην καρδιά της Σιωπής - Γαϊτάνος, Γιάννης, 1946- (εκδόσεις Φυτράκη, 1998)
Ο Δημήτρης Καπράλος, αναλαμβάνει μια επικίνδυνη δημοσιογραφική αποστολή που του αναθέτει ο εκδότης της εφημερίδας του, και φεύγει για την Κωνσταντινούπολη, όπου εξυφαίνονταν μια τεραστίων διαστάσεων συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της ανόδου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην κορυφή της ιεραρχίας της Ε.Σ.Σ.Δ. Εκεί, στην ταραγμένη Τουρκία των αρχών της δεκαετίας του 80, το πεπρωμένο του τον έχει πάρει στο κατόπι. Ο Καπράλος θα βιώσει, μέσα από γεγονότα που θυμίζουν θρίλερ, ένα μανιασμένο έρωτα, αλλά και τη συντριβή της συνείδησής του από την υπέρμετρη ανηθικότητα της πολιτικής.