Τρώει τίποτα : ψυχανάλυση, ανορεξία - Μπούρα, Μίνα (Παραδόσεις, 2014)
Η νευρογενής ανορεξία τι είναι; Από που προέρχεται; Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια ζωντανή απάντηση, τη μαρτυρία των ψυχαναλύσεων νεαρών ανορεξικών κοριτσιών, καθώς και των γονιών τους. Τα λόγια τους απαντούν στο ερώτημα. Αυτό το "τίποτα" που τρώνε οι ανορεξικές δεν είναι σχετικό με την τροφή ούτε με τη μόδα. Αποτελεί μια απελπισμένη προσπάθεια να εισάγει μια έλλειψη στην τελειότητα που τους επιβάλουν οι πρόγονοί τους. Προσπαθούν να αποτινάξουν αυτό το φορτίο υποχρεώσεων που τις θέλει τέλειες, αξιοθαύμαστες χωρίς όριο, χωρίς τέλος. Οι ανορεξικές θεραπεύονται, με την προϋπόθεση να μιλήσει κανείς μαζί τους γι' αυτό το "άλλο", το διαφορετικό από την τροφή, που έχει ετοιμάσει με μια θαυμαστή λεκτική ακρίβεια το αναπόφευκτο, το αδήριτο, μια θέση ανορεξικής στην τρίτη γενιά.