Σταθμός Ζωή - Ιντζέμπελης, Ελπιδοφόρος (Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, 2007)
Η Γερμανία ή αλλιώς η ξενιτιά, η Ελλάδα ή αλλιώς η πατρίδα δεσπόζουν και στα 16 διηγήματα της παρούσας συλλογής. Η βιωματική σχέση του συγγραφέως με τον τόπο όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια και τον τόπο καταγωγής του, αποκτά μια διττή σημασία στα κείμενά του: από τη μια είναι η περιπλάνηση ενός ταξιδιώτη στα μονοπάτια ενός ανοίκειου και ταυτόχρονα οικείου γεωγραφικού χώρου και από την άλλη είναι το ταξίδι του ίδιου ανθρώπου στους σταθμούς της ζωής, όπου ανάμεσα στις σκοτεινές διαδρομές και στα δύσβατα σοκάκια λαμπιρίζουν αδιόρατα κάποιες ακτίνες φωτός.