Ωχροτάτη εώς του λευκού : ποιήματα - Παπαδάκη, Αθηνά 1945- (Καστανιώτης, 1989)
"ΦΥΓΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ": Υπέρμετρα με καταράστηκε το μαύρο. Μη μ' εμπιστεύεστε λοιπόν κι εγώ όπως τ' αποδημητικά που ελευθερώνουνε τον ίσκιο τους ρίχνοντας νύχτα στην πρωινή πατρίδα. Άγραφος νόμος μέσα μου το πένθος. Παιδί κιόλας του υποτάχθηκα. Μ' όλα του αινίγματος τα αιμοφόρα αγγεία.