Συναναστροφές της σιωπής : ποιήματα - Μοράρης, Γιώργος (Καστανιώτης, 1991)
ΕΙΜΑΙ Η ΝΥΧΤΑ Έχω το στεφάνι και τη ζώνη του ήλιου και σβήνω με τα δάκρυα την κλοπή που καίει γιατί είμαι η νύχτα. Τραβάτε σαν κουπιά τα χέρια του πεπρωμένου στο σκοτεινό μου αρμένισμα. Το κρεβάτι του στήθους μου γνωρίζει μόνον ο ύπνος κι εγώ απ' εκείνον τη μισή αιωνιότητα.