Μεγάλες προσδοκίες - Dickens, Charles, 1812-1870 (Αστέρος εκλεκτά παιδικά βιβλία, 1989)
Αγγλία του 19ου αιώνα… Πρώτος σταθμός ένα μίζερο χωριουδάκι δίπλα στους βάλτους του Κεντ όπου ένα ορφανό αγόρι, ο Πιπ, μεγαλώνει μαζί με την άκαρδη αδερφή του που τον βασανίζει διαρκώς, και τον άντρα της τον Τζο, έναν καλόψυχο σιδερά. Ο Πιπ δεν προσδοκά τίποτα πέρα από το να γίνει κι ο ίδιος μια μέρα σιδεράς. Η γνωριμία με την πανέμορφη αλλά ακατάδεχτη Εστέλλα τον κάνει να νιώσει ντροπή για την καταγωγή και το σπίτι του, ενώ όνειρα και φιλοδοξίες θα γεννηθούν μες στο μυαλό του... Δεύτερος σταθμός, το σκοτεινό Λονδίνο, με μεγάλες, φωτεινές προοπτικές να ανοίγονται μπροστά στα μάτια του Πιπ. Χάρη σε μια περίεργη σύμπτωση τα όνειρά του πραγματοποιούνται! Πίσω όμως από τα φαινόμενα κρύβονται συχνά σκληρές αλήθειες και μυστικά. Πρωταγωνιστές σε κάθε δράση, άνθρωποι που μπερδεύουν τη ζωή και την ψυχή του ήρωα, όπως ο πανούργος δικηγόρος Τζάγκερς και άλλοι που αποδεικνύονται ανιδιοτελείς και ειλικρινείς φίλοι.