Περικλέους Επιτάφιος : Θουκυδ. II 34- 46 : κείμενο, μετάφραση, σχόλια, επιλεγόμενα - Θουκυδίδης, 470-394 π.Χ. (Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 1986)
Η έκδοση αυτή βγαίνει για ένα κοινό κάπως πιο πλατύ και έξω από τον κύκλο των ειδικών, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να το βοηθήσει να πλησιάσει και να χαρεί ένα έργο της αρχαίας κλασικής τέχνης του λόγου από τα πιο μεγάλα - να το χαρεί βαθύτερα απ' ό,τι μπορούσε, όταν το πρωτογνώρισε στα ανώριμα χρόνια του γυμνασίου. Όσοι από την παλιά γνώση της αρχαίας γλώσσας δεν έχουν κρατήσει και πολλά πράγματα, θα γνωρίσουν τον Επιτάφιο από τη μετάφραση μόνο. Οι άλλοι θα θελήσουν να μελετήσουν και το πρωτότυπο στην προσπάθειά τους αυτή ελπίζω να βρουν χρήσιμα τα λίγα γλωσσικά σχόλια κάτω από το κείμενο, καθώς απομακρύνουν τις μεγαλύτερες, συντακτικές πιο πολύ δυσκολίες. Στα πραγματικά όμως σχόλια θ' αναγκαστεί να καταφύγει και εκείνος που θα κρατηθεί στη μετάφραση μόνο. (. . .) (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)