Αρχαία ελληνικά γνωμικά. - Μουλακάκης, Νίκος Μ. (Αρχαία ελληνική κληρονομιά, 1995)
Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι η γνωριμία με τα αποφθέγματα των τραγικών ποιητών. Πέρα από τη γνωριμία αυτή, η εργασία μας αυτή έχει ως φιλοδοξία την τέρψη του νου και της ψυχής. Γι΄αυτό και απουσιάζει σχεδόν κάθε σχόλιο. Κρατήσαμε την ορθογραφία, π.χ. γίνονται και όχι γίγνονται και διατηρήσαμε την αρχαία λέξη , εφόσον λειτουργούσε και στα νέα ελληνικά, δεν αλλάξαμε τη σειρά των λέξεων , όπου αυτό ήταν δυνατό, γιατί αυτή αποτελεί στοιχείο ύφους. Ας μας συγχωρεθεί το ότι ελάχιστα Fragmenta δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν αποφθέγματα. Μας αιχμαλώτησε όμως η έξοχη αισθητική τους. Αυτήν αποκλειστικά υπηρετεί αυτή η έκδοση, γι΄αυτό και απουσιάζει κάθε εισαγωγικό σημείωμα για τη ζωή και το έργο των τραγικών, άλλωστε αυτό βρίσκεται εύκολα σε άλλες πηγές. Αποφύγαμε επιπλέον και κάθε κατηγοριοποίηση, γιατί έτσι χάνεται η ποίηση.