Η Ακρόπολη και η ιστορία της - Αγγελοπούλου, Βίτω (Κέδρος, 1995)
Η ιστορία της Ακρόπολης, του βράχου αυτού που πάνω του υψώνονται τα περίφημα μνημεία της αρχαιότητας είναι στενά δεμένη με την ιστορία της Αθήνας. Η δημιουργία και η διαδρομή στο χρόνο των καλλιτεχνικών αυτών θησαυρών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ζωντανεμένοι από τις πολλές και όμορφες φωτογραφίες που κοσμούν το κείμενο του βιβλίου, πλέκονται με τις παραδόσεις, τους θρύλους και τα ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν και καθόρισαν τη ζωή του ιερού βράχου αλλά και της Αθήνας.