Το χρονικό της Α' παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Αθηνών : περίοδος 1929-1946 καθηγητού Γεωργίου Ν. Μακκά - Τσουκαλάς, Ιωάννης Γρ., 1944- (Βήτα, 2007)
Ο Γ.Ν. Μακκάς αναδείχθηκε ικανότατος επιστήμονας και σοφός δάσκαλος, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις απαιτήσεις της θέσης του. Παρουσιάζοντας σήμερα το έργο και τη βιογραφία του, ο συγγραφέας ελπίζει να προσελκύσει νεότερους παιδιάτρους στην ιστορική μελέτη της ειδικότητας, αλλά και να τους προσφέρει έμπνευση για νέες τολμηρές παρεμβάσεις στην κοινωνία.