Η κόλαση των παιδιών - Νάκου, Λιλίκα, 1903-1989 (Νεοελληνική Λογοτεχνία, 1989)
Η κόλαση των παιδιών: ένα από τα συγκλονιστικότερα βιβλία της Κατοχής . Πρόκειται περί μιας σειράς διηγημάτων παρμένων από το δράμα των πειναλέων παιδιών της Κατοχής, τα οποία η συγγραφεύς είχε παρακολουθήσει ως εθελοντής αδελφή ενός νοσοκομείου της εποχής εκείνης. Η αφηγηματική απλότης της συγγραφέως καθιστά τα διηγήματα αυτά εξόχως συγκινητικά».