Ο βιασμός της θεάς : την έλεγαν δημοκρατία - Γεωργίου, Αντρέας (Κοινωνιολογία, ανθρωπολογία, 1991)
Ο βιασμός της θεάς είναι μια διαχρονική “βιογραφία” της Δημοκρατίας, που τα 2.500 χρόνια από την γέννησή της γιορτάστηκαν το 1991-92, στην κοιτίδα του ανθρώπινου στοχασμού, την Αθήνα.