Αντικαπιταλισμός - Mises, Ludwig von, 1881-1973 (Παπαδόπουλος, 2014)
Γιατί οι διανοούμενοι γενικά μισούν τον καπιταλισμό; Με αυτή την κοινωνικό-ψυχολογική μελέτη της προκατάληψης εναντίον της ελεύθερης αγοράς, ο Ludwig von Mises, ο κορυφαίος Αυστριακός φιλόσοφος και οικονομολόγος, αναζητάει απάντηση σε ένα ερώτημα ιδιαίτερα καίριο και δύσκολο. Την αναζητάει μέσα από πολλές και διαφορετικές οπτικές, εξετάζοντας μεταξύ άλλων τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού, τον καταναλωτισμό, τη διαφήμιση, την κοινωνική φιλοσοφία, την ψυχολογία, τη λογοτεχνία, τους ακαδημαϊκούς θεσμούς. Το βιβλίο αυτό είναι κλασικό στο είδος του και η παρούσα είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στα ελληνικά.