Λεξικό για το σχολείο και το γραφείο : με εύχρηστη γραμματική με γλωσσικά σχόλια : ορθογραφικό, ερμηνευτικό, συνωνύμων-αντιθέτων, κύριων ονομάτων, με στοιχεία για πρόσωπα και πράγματα - Μπαμπινιώτης, Γεώργιος Δ., 1939- (Κέντρο Λεξικολογίας : Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 2007)
-Ένα νέο λεξικό, εύχρηστο, πρακτικό, ιδανικό για καθημερινή χρήση στο σχολείο και στην εργασία. -Καλύπτει με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο το λεξιλόγιο της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας. -Λύνει ορθογραφικές, γραμματικές και σημασιολογικές απορίες με απλά, σύντομα και κατανοητά σχόλια. -Με εύχρηστη συνοπτική γραμματική που κωδικοποιεί τα γραμματικά φαινόμενα και αντιμετωπίζει τις γραμματικές δυσκολίες της σύγχρονης γλώσσας -Με Πίνακες που περιέχουν την κλίση όλων των κλιτών λέξεων της Ελληνικής (ουσιαστικών, ρημάτων, επιθέτων κ.λ.π.) -Εμπλουτισμένο με επιλεγμένο γλωσσικό υλικό από την ύλη των σχολικών μαθημάτων. -Με επιλεγμένη εικονογράφηση. -Με σύντομες και χρήσιμες εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα.