Χρήση υπολογιστή : εισαγωγή στην πληροφορική Windows, Excel, Word - Αντωνακόπουλος, Κώστας (Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, 2000)
Με το βιβλίο αυτό μαθαίνετε εύκολα και απλά: ·από τι αποτελείται ένας υπολογιστής και τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ·πως χειριζόμαστε έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows 98 ή MS-DOS ·από τι αποτελείται ένα δίκτυο πως πραγματοποιούμε τους βασικούς χειρισμούς στο Internet ·πως χειριζόμαστε εφαρμογές των Windows ·πως συντάσσουμε και μορφοποιούμε φύλλα εργασίας στο Excel 97 και 2000 ·πως δημιουργούμε διαγράμματα και συγκεντρωτικούς πίνακες στο Excel ·πως συντάσσουμε και μορφοποιούμε κείμενα και έγγραφα στο Word 97 και 2000 ·πως φτιάχνουμε πίνακες στο Word Η Πληροφορική αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά δομικά στοιχεία της σύγχρονης κοινωνίας. Χρειάστηκαν λιγότερο από 50 χρόνια για να διαδοθούν οι υπολογιστές σε τέτοιο βαθμό, που να τους συναντά ο μέσος πολίτης σχεδόν παντού στην καθημερινή του ζωή. 'Ετσι, για μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, ο τελείως ανεκπαίδευτος θα θεωρείται ανενημέρωτος έως «αναλφάβητος». Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό της εισαγωγή του αναγνώστη στον κόσμο της Πληροφορικής, στα λειτουργικά συστήματα Windows 98 και MS-DOS, καθώς και στα διαδεδομένα πακέτα αυτοματισμού γραφείου Excel και Word (εκδόσεις 97 και 2000). Το βιβλίο ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του ομότιτλου μαθήματος των ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων εκτός Πληροφορικής. Ωστόσο δεν απευθύνεται μόνο στους σπουδαστές των ΙΕΚ, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την Πληροφορική γενικά και για τη χρήση των προσωπικών υπολογιστών ειδικότερα (μαθητές, σπουδαστές ΤΕΙ, φοιτητές, χρήστες εργαζόμενους ή μη). Για τη μελέτη του δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις.