Η βιομηχανία της τρομοκρατιας : οι άνθρωποι και οι θεσμοί που διαμορφώνουν τις απόψεις μας για την τρομοκρατία - Herman, Edward S. (Το ποντίκι, 1992)
Πως κατασκευάζεται η εικόνα του «τρομοκράτη»; Το βιβλίο αυτό εξερευνά τους σκοτεινούς διαδρόμους της πολυεθνικής «βιομηχανίας» της τρομοκρατίας: τον κυβερνητικό τομέα, τις «δεξαμενές» εγκεφάλων και τα ιδρύματα. Τους ειδικούς του ιδιωτικού τομέα. Τις εταιρείες ασφάλειας και ανάλυσης κινδύνων. Δείχνει, επίσης, πώς η Δύση νομιμοποιεί την πολιτική και την εξουσία της, κατασκευάζοντας θύματα και θύτες της τρομοκρατίας.