Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν - Καραγάτσης, Μιχάλης, 1908-1960 (Νεοελληνική λογοτεχνία, 1991)
"Το πιο πολυδιαβασμένο από τα έργα του. Μέσα σ' όλη του την παραγωγή επέχει μια θέση θριαμβευτικών αποκαλυπτηρίων... Πυκνό, υλιστικό, ρεαλιστικό, αίσθημα της ζωής, αλλά και μαζί αδιάπτωτος λυρικός κραδασμός πίσω από το αίσθημα αυτό. Περιγραφές που ζωντανεύουν την ύλη, και μια μανία ερωτική..."