Λεωνής : μυθιστόρημα - Θεοτοκάς, Γιώργος, 1905-1966 (Βιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ.Κολλάρου, 1991)
Το διάσημο εξομολογητικό μυθιστόρημα του Γιώργου Θεοτοκά, όπου τα προσωπικά βιώματα μετατρέπονται σε καθολική θεώρηση μιας εποχής. Γράφει ο Απόστολος Σαχίνης: "Ο Λεωνής είναι ο Γιώργος Θεοτοκάς, αλλά είναι γενικότερα και ο ευαίσθητος έφηβος που έζησε και αναπτύχθηκε κάτω από τη σκιά και τον και τον ήχο του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου".