Η δύναμη της σκέψης : ο έλεγχος και η ανάπτυξή της - Besant, Annie Wood, 1847-1933 (Εκδόσεις Τηλορήτης, 1991)
...Μόνο κατά ένα μέρος αληθεύει ότι οι συλλογισμοί προέρχονται από τις αισθήσεις. Θα πρέπει να επιδράσει η δύναμη που καταρτίζει τις σκέψεις και που εγκαθιστά συνδετικά δεσμά και επαφές ανάμεσά τους, και επίσης ανάμεσα σ' αυτές και τον εξωτερικό κόσμο. Ο "Στοχασμός" είναι ο πατέρας, η "Αίσθηση" η μητέρα και η "Σκέψη" είναι το παιδί.