Πως να βοηθήσετε το παιδί σας ν' αναπτυχθεί : από νεογέννητο εως 3 χρονών : ένα πλήρες δοκιμασμένο πρόγραμμα με απλές καθημερινές δραστηριότητες για βρέφη και μικρά παιδιά ειδικές να βοηθήσουν τις ικανότητές τους για μάθηση - Painter, Genevieve (Χρήσιμοι σύμβουλοι, 1980)
Η δρ Genevieve Painter, παιδαγωγός με πολύχρονη πείρα, έκανε γράφοντας αυτό το βιβλίο μια σημαντική προσφορά στους γονείς όλου του κόσμου. Το κυριώτερο επίτευγμα του βιβλίου της έιναι η συσχέτιση των θεωρητικών γνώσεων με την πρακτική τους εφαρμογή και η ένταξη των "εκπαιδευτικών" προγραμμάτων στην καθημερινή ζωή της οικογένειας. Ο απλός τρόπος που περιγράφονται οι δραστηριότητες που μπορεί να επινοήσει και να εφαρμόσει μια μητέρα εντάσσοντάς τις στην καθημερινή της ρουτίνα, καθώς και η απλότητα του υλικού που χρησιμοποιεί για να παίξει με το μωρό της είναι τα κύρια χαρακτηριστικά προσόντα του βιβλίου. Κάθε νέος γονιός βρίσκει σ' αυτό το βιβλίο απάντηση σε πολλά ερωτήματά του και κυρίως ιδέες για να προσφέρει στο μωρό του ερεθίσματα ανάλογα με την ηλικία του, παιχνίδια που θα κινητοποιήσουν από την τρυφερή αυτή ηλικία το ενδιαφέρον του μωρού για μάθηση.