Έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα - Σκούρτης, Γιώργος, 1940- (Κέδρος, 2006)
Σ' αυτό το βιβλίο θα διαβάσετε 75 κείμενά μου, επιλεγμένα για απόλαυση της ανάγνωσης. Άλλα είναι πολύ μικρά, άλλα μεγαλύτερα... Κανένα δεν πρόκειται να αφήσετε στη μέση και όλα θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα κάθε φορά που θα το ανοίγετε. Δεν είναι από τα βιβλία που "ρουφιούνται" με την πρώτη, αλλά... γουλιά γουλιά. Ένα κομμάτι την ημέρα την πλήξη σας θα κάνει πέρα... Κι είμαι σίγουρος πως πολλά θα τα ξαναδιαβάσετε και δυο και τρεις φορές. Τα περισσότερα θα σας βάλουν να σκεφτείτε και να στοχαστείτε πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, άλλοτε με αστείο τρόπο, άλλοτε σοβαρό, έως και σχιζοφρενικό. Το ότι μερικά από αυτά ίσως να νομίσετε πως τα έχετε ξαναδιαβάσει -κάπου, κάποτε- δεν θα σας ενοχλήσει καθόλου, γιατί αποκλείεται να τα θυμάστε. Ένα βιβλίο για να το έχετε πάντα μαζί σας, μια και διαβάζεται οπουδήποτε και σε όποια διάθεση κι αν βρίσκεστε...