Μοιραίο τανγκό - Fleischhauer, Wolfram, 1961- (Ψυχογιός, 2012)
Όταν η Τζουλιέτα Μπατίν, χορεύτρια μπαλέτου στο Βερολίνο, μυείται στα μυστικά του αισθησιακού τανγκό, ολόκληρη η ζωή της αλλάζει. Η παθιασμένη ερωτική σχέση της με τον Αργεντίνο χορευτή τανγκό Ντάμιαν Αλσίνα μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν ο ίδιος ο Ντάμιαν σαμποτάρει την παράστασή του με μια περίεργη χορογραφία. Δυο μέρες αργότερα απάγει και βασανίζει τον ζηλιάρη πατέρα της Τζουλιέτα και στη συνέχεια το σκάει για το Μπουένος 'Αιρες χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Η Τζουλιέτα, τρομοκρατημένη από τη στάση του και ταραγμένη από την απροθυμία του πατέρα της να μιλήσει για την περιπέτειά του, ακολουθεί τον εραστή της. Όμως εκείνος έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του. Η κοπέλα βρίσκεται μπλεγμένη σε μια οδύσσεια στον αθέατο κόσμο του τανγκό στο Μπουένος 'Αιρες, όπου το ιδιόρρυθμο χορευτικό στιλ του Ντάμιαν αποδεικνύεται ο μίτος της Αριάδνης που οδηγεί σ' έναν επικίνδυνο λαβύρινθο... Μια ερωτική ιστορία και ένα πολιτικό θρίλερ συνάμα, ένα μυθιστόρημα που ταλαντεύεται ανάμεσα στον παράδεισο και στην κόλαση, στο μπαλέτο και στο τανγκό.